sâmbătă, 4 aprilie 2015

DIN CAIETUL MEU CU PRAJITURI....PRAJITURA TORT.

INGREDIENTE
BLAT:6 OUA,3 LINGURI DE APA,250 GR ZAHAR,250 GR FAINA,1 PRAF DE COPT,4 LINGURI CACAO,100 GR NUCI TAIATE MARUNT.

MOD DE PREPARARE:
SE BAT BINE  ALBUSURI  SE ADAUGA 3 LING. APA,SE ADAUGA ZAHARUL SI GALBENUSURILE UNUL CATE UNUL, DUPA CE S-AU AMESTECAT BINE INGREDIENTELE DE MAI SUS SCOATEM MIXERUL SI AMESTECAM CU O LINGURA DE LEMN ADAUGAND FAINA AMESTECATA CU PRAFUL DE COPT,CACAUA SI NUCILE.
PUNEM COMPOZITIA IN TAVA UNSA SI TAPETATA CU FAINA SI COACEM LA FOC POTRIVIT. CAM 40 MIN.

CREMA :
400 ML LAPTE,4 LINGURI PLINE CU FAINA,1 OU INTREG.
SE FREACA FAINA CU OUL ADAUGAND LAPTE PUTIN CATE PUTIN ,SE PUNE LA FIERT AMESTECAND TOT TIMPUL SA NU SE FACA COCOLOASE APOI PUNEM COMPOZITIA LA RACIT.
SEPARAT SE FREACA O MARGARINA RAMA CU 250 GR ZAHAR,IN ACESTA COMPOZITIE SE ADAUGA SI CREMA RACITA PUTIN CATE PUTIN ,FRECAND TOT TIMPUL PENTRU A IESI O CREMA SPUMOASA.

CUM ASAMBLAM PRAJITURA:
TAIEM BLATUL IN DOUA  SI PUNEM PE PRIMA FOAIE MAI MULT DE JUMATATE DIN COMPOZITIE ,INTINDEM CREMA BINE,PUNEM CEALALTA PARTE  PESTE CREMA APOI  PUNEM CREMA RAMASA ,DUPA CE AM INTINS BINE CREMA  RADEM CIOCOLATA PESTE PRAJITURA.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu